Pärlkonst och sjal!

Efter att ha lagt lite pärlplattor med pyret mitt så fick jag lite inspiration till att göra nya saker som ett litet skutt bort ifrån virkning och stickning en stund. Helskotta vilket pillergöra alltså!

Mobilsmycke!



Örhängen!



1up-svamp (som jag tror får bli en kylskåpsmagnet...eller ett halsband) ca 7 cm i diameter)



Peacetecken (som nog också blir en kylskåpsmagnet, eller ett halsband) ca 7 cm i diameter!



Och så en random rätstickad grönmelerad lurvsjal som inte alls gjorde sig bra på bild i kvällsmörkret :D



Då får vi se vad nästa projekt blir... Tänkte försöka sticka en mössa av ett tredje nystan lurvgarn, men vi får väl se hur det går. Försökte virka ihop en mössa av det, men insåg snabbt hur svårt det var att hitta maskorna i allt lurv och att det skulle ta mig åtskilliga timmar...

Hej och gonatt för ikväll!

Rätstickad sjal!

Mitt mastodontprojekt är äntligen klart! För några veckro sedan köpte jag fyra nystan underbart ulligt garn på Myrorna och tänkte att WOW, det här ska bli en sjal! Nu häromdagen kom jag äntligen igång med att sticka den och den blev helt amazing :) Jag använde bara två av nystanen så jag planerar att sticka en matchande basker till den fina sjalen.

Framifrån...



...och bakifrån :)



Så himla mysig blev den! Den är stickad med enkel rätstickning ca 120 varn, med 10 mm stickor. Älsk :)

Nu ska jag bara hitta ett nytt mastodontprojekt att sysselsätta fingrarna med!

/Ängeln

Skallra!

Kreativiteten satte fart igår kväll och det blev den här lilla saken. En bjällra finns i den runda delen, så det skallrar lite trevligt när man skakar den. Synd bara att jag inte har nån liten bebis som kan leka med den :) Eget mönster ftw!


Badrumsgömma och halsduk!

Är det inte störigt att ha bindor och tamponger utspridda på diverse hyllor och skåp i badrummet? Det tyckte i alla fall jag att det var, så jag virkade ihop den här lilla söta påsen som samlingsplats får de små pinalerna. Virkade på restgarner som läskigt nog matchade mitt badrum to a T! Såhär blev det:



Lite smått missformade eftersom jag har matat den proppfull med ett helt nytt bindpaket, men den ser nog bättre ut när ett par stycken är tagna. Men fin blev den i alla fall! Tur att jag hade lite gammal spets liggande i en låda så att jag fick en fin knytning på den.

Sen har jag även virkat denna färgglada lilla pinal till min goa son (som valde garnet helt själv, melerat Järbo Lady) som han älskar och vill använda nu på stört, trots att vädret skriker badbyxor:



Alla mammor därute förstår säkert varför jag inte vill lägga ut hans ansikte, vem som helst kan ju få tag i dessa kort. Nåja, halsduken blev i alla fall superfin! Han har bra smak min lille kotte!

Till nästa gång, mina vänner! Nu är det dags för sängen och ett vidare arbete på min sjal...

/Ängeln

Blommor!

Åsså blev det nånting ikväll också :) Jag verkar ha fått dille på hårprydnader alltså... Jag har insett att jag troligen aldrig kommer att sticka kläder och sånt, men accessoarer har jag stenkoll på!

Hårband med blomma (mönster på engelska här: Creative Yarn)



Lite närmare bild:



Och den här hade jag visst glömt att ladda upp också:



Blomman sitter fast med en enkel hårnål så det är lätt att få upp den i vilket hår som helst :) Eget mönster, madam!

Nä, nu är det bannat dags för sängen... *gäsp* Nattinatt!

/Ängeln

Virkfodral, insekter, dödsshroom, kulpåse och Billy Holiday-blomma!

Hoppsan hejsan, här har man inte uppdaterat på länge! Skäms på mig, jag är för hemsk...! Får väl kompensera detta med att göra en substantiell uppdatering då!

Men först - måste jag meddela min hyperpanik. Mitt underbara radarpar mor/dotter som säljer garn på torget verkar ha gått på semester! Hur ska jag nu få tag i garn?! Argh... Det blir en liten utflykt imorgon till Torshälla och kolla i en garnaffär där, men...inget klår mina små damer på torget...

Nådåså, då ska vi se vad jag lyckats krafsa ihop denna gång!

Först och främst, för den resande som gillar att virka men som ledsnat på att ha verktygen i en plastpåse i handväskan (aka=jag) pysslade jag ihop denna lilla underbara mackapär som gjort mitt liv SÅ mycket enklare och mer organiserat när jag är på resande fot:

Stängd...



Och öppen! Tadaa, det är ett virkfodral! Virknålar till höger, nålplatta i mitten och sax till vänster, stängs i dubbelvikning och låses med knapp. Eget mönster, javisst herr minister!



Mer små insekter som jag pryttlat ihop :) Patterns are mine, all mine! ;)



Man måste älska döds-shroomen... Nu har den prickar också och ligger färdig för försäljning hos Moder Jord :)



På begäran av min söta lilla pyssling har jag virkat honom en kulpåse! Han fick välja färger själv och den blev väldigt rastafari med pärlor och allt :)





Och så här ser den ut på:



Pysslingen är jättenöjd och jätteglad och jag är glad att äntligen kunna virka nåt som han faktiskt vill ha :) Och efter egenhändigt påkommet mönster också som blev superbra :)

Och så blev det en sån här också. Väldigt mycket lady sings the blues över den tycker jag, and I love it! Eget mönster? You know it!



Utöver det som jag har visat här så har jag stickat en lång blåmelerad halsduk och en kortare, smalare blå och vitrandig barnsjal i samma garn som min tidigare rosa barnsjal. Är lite inne på stickning nu :) Det blir garanterat mer, just nu håller jag på med en röd sjal i tufsgarn och en stickad trekantssjal i ett underbart mjukt gräddvitt garn som jag hittade på myrorna. 200 g för 20 kronor, låta bli? I THINK NOT.

Kolla, två nya avsnitt av Hell's Kitchen! Och pyret somnade gott efter ett nytt kapitel Harry Potter. Aaah, tystnad... Stickdags!

Virkevirk på er allihopa därute!

/Ängeln

RSS 2.0