Liten börs

Idag har jag haft celebert besök av Mormor Emma i min lägenhet - hon ville omlära sig hur man stickar eftersom det var 10 år sedan och hon vill sticka en halsduk (ps, i bajsbrunt garn...). Det gick så bra så och vi hade syjunta medan lillpalt spelade dataspel :)

Handlade garn idag! Torghandelsgarnet är helt frikkin unbelievably wonderful, 11 kronor för ett nystan fint stickegarn, och 16 för virkegarn. Jag tror att jag skulle kunna handla upp en hel a-kasseutbetalning där.. Men idag fick det räcka med 8 nystan virkegarn - men inget brunt, tyvärr.. Det fanns bara stora rular med brunt garn, och det fanns så många andra underbara garner där... Nästa gång tar jag brunt garn får shår! Men nu blev det blått, beige, rosa, lila och grönt och jag är superlycklig :) Hittade inget gult garn dock, det hade jag behövt.. Men jaja, brunt och gult nästa gång! Men ew, vad det där lät äckligt då...!

Här är i alla fall hälften av dagens alster - jag har två saker till som jag mifflat ihop, men de ska bli överraskningar så jag kan inte visa...ÄN. Imorgon kan jag visa, och jag är sååååååå stolt över en av sakerna så jag håller på och spricka. Trodde inte jag kunde sånt faktiskt ;)

Börs



Jag har stickat MASSOR med de här två nystanen med grönt (ska det vara där men det syns inte) och gult, och det tar bara inte slut, det är helt fantastiskt..!

Undrar om man ska säcka isäng med en bok för en gångs skull istället för en virkning.. Jag kanske behöver vila fingrarna lite.. Men samtidigt har jag ju så mycket fina garner! Oh, desicions desicions...

Tamponggömma

SUPERPRODUKTIV dag! Men en av sakerna är en hemlis än så länge... Massa experimenterande och nya tekniker provade på just det projektet. Jag visar upp det när det är klart :)

Tills dess blev den här lilla saken klar. Hur många gånger har man setat på muggen någonstans som inte är hemma och fumlat blint efter den förbannade sista tampongen i handväskan? Man VET att den är där, men det gömmer sig någonstans... Nu har jag gjort den HÄR:



Lagom stor för att ha ett par stycken i, och garnet är ett metallic-garn som är jättelätt att känna i handväskan. Söt liten sak, tror jag får göra en till bara för sakens skull :)

Undrar vad jag ska ha som nästa projekt...! Kvällen är ju lång!

Minimuffin och blomhalsband deluxe

Åsså bidde det lite mera pyssel idag i alla fall :) Har man Fröken Grön på Skype så går det bara inte att sluta pysselipyssla, men nu har Fröken gått och sovit och Benton Fraser håller mig sällskap. Sååååå snygg och rösten bara gör så man darrar.. Eftersom jag inte tittar upp så mycket från mitt pyssel så är rösten så mycket mer viktig :)

Minimuffin (till höger. den gröna är den jag gjorde igår)



Nog tycker jag att den rosa ser mer ut som en honungsburk än en muffin.. Men men, work in progress och man lär sig vartefter!

Blomhalsband deluxe



När inspirationen slår till så måste man agera. Fint lagom till sommaren! Pysslade ihop blommorna själv utan mönster, men när något är så enkelt så behöver man inga pekpinnar. Vita grönlandspärlor på vitt pärlgarn utgör själva halsbandet. Jättesött!

Men nu är det nog dags för mig också alltså... Säger gonatt till världen och så får vi se vad jag pysslar ihop imorgon!

Massa mojs!

Det är så här det går när man inte uppdaterar direkt när man gjort något nytt, då kommer det en mastodontuppdatering dagen efter istället..

Satt med Fröken Grön på Skype större delen av kvällen igår och pysslade, och pysslade till och med lite hemma hos mor och far när jag och pysslingen var där på söndagsvisit. Man hinner rätt mycket på en dag alltså! Idag har det gått lite sämre, men det kommer vi till snart. Först gårdagens skörd:

Prinsesstårtor



De här gjorde jag hos mor och far, och jag tror fan de blir liiiite för höga, men det är övning som ger färdighet :) Kommer ju fortfarande ihåg hur min första såg ut. Augh, inte en vacker syn.. Det blir ju bara bättre och bättre!

Prinsesstårta (IGEN)



Det blev bättre size på den här, den gjorde jag medan jag pratade med Fröken Grön, alltid lika trevligt med dessa 2000-talsyjuntor :D Efter denna så utförde jag ett experiment som är levande bevis på att man INTE godtyckligt ska ändra i mönstren när man "tycker att det ser konstigt ut". Det ser inte konstigt ut. Det är DU som inte kan virka ordentligt. Den blev åtminstone lite rolig:

Muffin!



Det ser mer ut som ett muterat smurfhus, men what the fuck - det är ett första försök. Tänkte försöka göra en mindre idag, det tog inte så lång tid att göra.

Åsså den förbenade prylen som jag har slitit med sedan imorse - hur sjutton DET nu gick till. Det är ju bara fastmaskor! På något vis lyckades jag virka typ 20 varv och sedan upptäcka att jag på rad 3 har lagt TILL en maska av någon anledning! Repa upp. Repeat. Och upptäck IGEN att det magiskt uppenbarat sig en extra maska på varv 5 av 30!! Repa upp. Repeat. Räkna maskorna på minst varannat varv. SEN var det inga problem, aslätt. Och så blev det så sött! Kolla!





Passar perfekt som liten börs eller nåt att ha tamponger eller kondomer i, så himla söt blev den! Och ÄLSKA att jag fick en halv miljon random knappar av mamma som jag kan sätta på en massa saker! Awesomeness..!

Nu vidare till nästa projekt - minimuffins! Hoppas de blir bra, jag vill göra ett helt kakfat! På onsdag ska jag med en polare till torget och leta reda på ett par nystan brunt virkgarn, det existerar bara inte i min jättehög med garn...

Och så fick jag ju ett litet uppdrag av en viss "någon"... *blink blink*

Whooptie!

Mobilfodral och blombrosch

Herregud! Är klockan så mycket?! Jag får verkligen inte virka på kvällarna.. Det får bli ett snabbt litet inlägg med riktigt usla kort.. Här är i alla fall kvällens skörd :D

Mobilfodral (dock utan knapp)





Som "synes" passar den alldeles utmärkt till en iPhone. Alla kan ju inte älska grälla regnbågsgarner som jag :D Jag ska norpa lite knappar av mor min imorgon som tydligen hade ett gäng, så att jag kan sy klart den här lilla sötnosen :)

Blombrosch



Vet inte vad det är för fel på min kamera just nu, men den vägrar fokusera på det jag vill ta kort på. Måste fixa detta.. Broschen är i vilket fall som helst ca 5 cm i diameter och har en tigeröga-färgad pärla i mitten. Sötig :) Egentligen var det meningen att den skulle sitta på mobilfodralet, men den blev lite för stor och blafsig så det fick bli en brosch istället.

Jag var på stan idag på begäran av min pyssling som ville köpa Bakugan för sin veckopeng, och passade då på att smita in på Panduro och inhandla nålar med stora ögon för att kunna fästa lättare, och JISSES vilken skillnad det blev från att försöka desperat att virka in allting i osynlighet :D

Klev även ner på myrorna i hopp om att hitta nåt fint tyg att leka med, eller några fina knappar - men hittade istället helt underbar spets, ca 3 cm bred med blommönster. Kan inte gissa mig till hur lång rullen var men kanske... 5-6 meter? 40 kronor betalade jag i alla fall och det kändes klart överkomligt! Nu vill jag bara ha tag i lite fint mönster så att jag kan sy lite skojjiga saker också! Jag är verkligen i skapartagen :D

Men NU är det bannat sovdags, herreminje..!


Minikorg och söt förvaringsburk

Oaaah, nu har det visst blivit ett långt uppehåll mitt i alltihopa! Så går det när man reser annorstädes - trots att jag tog med mig virkgrejor så blev det inget gjort, delvis på grund av att jag varit ganska sjuk. Men nu mår jag (inte) lite bättre, och kände suget att virka igen.. Och äntligen kom jag igång med det fåniga projektet som har legat och petat mig i örat i säkert en vecka. Men jag började med en...



...liten minikorg till! Den här blev till och med mindre än den förra, jag har ingen aning om varför jag gör dessa, det är liksom en mjukstart inför större projekt, som den här:

Burk för små ting





Den blev lite fesigt stoppad, men det gick inte annat alltså.. Virkade även spetsen separat och sydde på efteråt, varför kan man ju verkligen fråga sig, för det blev lika rakt som om en vindögd praktikant hade gjort den. Men den är funktionerlig, alla mina virknålar (utom 3,5:an) får plats däri, tillsammans med sytrådsrullen och lite garn. Asbra liksom :) Och ovansidan fungerar som nåldyna, och hade säkert funkat ännu bättre om jag hade kunnat stoppa den rejält. Nästa gång ska jag prova med en rul skumgummi istället, det kanske går bättre.

Och till nästa gång kanske jag har lärt mig att INTE lämna nylimmade saker i sängen... Det dumma locket fastnade! Eller ja, jag ska nog inte skylla på locket. Det var nog lite annat som felades :D

Men nu är det skönt att ha kommit igång lite med handarbetet igen! Lugn och roooo...

Fröken Grön! Du är så god och skriver ner "receptet" på de där apsöta små tossorna, såna vill jag också göra!

Tomorrow maybe more :)

Miniatyrkorg

Jag undrar om det är något OCD-esque över mig, för jag anar att normala människor inte sitter och virkar miniatyrgarnkorgar klockan 1 på natten... Men det var väldigt roligt i alla fall, och mordiskt pillrigt! Undrar vad mer jag kan göra... Farligt att vara så här inspirerad ;D

Miniatyrgarnkorg



"Stickorna" är avbrutna tandpetare, visst är den gullig? Vad kul det är att virka :D

Nu ska jag gå och gosa på min lilla sjuka palt som är hemma från skolan idag. Hostig och ont i halsen, liten krake. Tur att han älskar att leka med mammas iPhone!

Mjiff!

Nyckelgömma

Phew! Det här projektet tog alldeles för lång tid för att ens vara roligt. Jag har bara ont i fingrarna och ryggen efter att ha virkat över 600 maskor. Bläääh. Men nu är det gjort i alla fall, och min allra första nyckelgömma är klar!

Nyckelgömma



Och så här ser den ut underifrån/inuti. Den lilla blomman på toppen sitter fast i ett band som sitter fast i en nyckelring. Pretty cute, eh?



Nu ska jag försöka komma på ett nytt projekt. Jag har ju så välsignat med garn så att jag bara dreglar när jag ser det :D

Men kanske är det ändå dags att gå och sova nu... Har en sjuk liten kille i andra rummet som behöver mammas uppmärksamhet.

More tomorrow!

Dockmössa

Så har man varit ännu mera kreativ och produktiv och svängt ihop en liten dockmössa till, denna gång av helt omöjligt lurvigt rosa garn. Dock var det väldigt handy dandy att kunna sitta och flippra med mössan samtidigt som man skypar med Fröken Grön och spelar betapet. SIMULTANKAPACITET FTW! Nog för att jag fick pisk i spelet, men kul var det :)

Här är resultatet i alla fall!

Dockmössa



Och så i jämförelse med ett Lypsyl, som vanligt.. :)



Nu får vi se vad jag tar mig för härnäst. Jag har lite vinrött virkgarn som ligger och skriker "VIRKA MIG!" här på skrivbordet, och jag har ju en liten idé... Kanske ska skrida till verket så att jag har nåt att göra när det är Scrubs!

Vitkål, virkning, Top Chef, Fröken Grön och en sovande pyssling. Så skönt att kunna blockera verkligheten en stund.

Tomorrow!

Jordgubbe i amigurumi

Jag är väldigt produktiv idag! Och väldigt experimentell... Den här lilla söta jordgubben tog ungefär 2 timmar att göra, med massa tyst svärande (barn i närheten ju!) och förbannelser över den elaka människa som uppfann amigurumi. Insåg han/hon inte att det skulle bli sjukt beroendeframkallande?! Morr... Nåväl, här är resultatet!

Jordgubbe i amigurumi, storlek i jämförelse med ett lypsyl







Mönstret finns HÄR hos MiMejd! Tack så mycket!

Är den inte söt? Pysslingen blev helt kär i den och ville leka med den hela kvällen. Jag lovade att göra en till till honom :) Inte ikväll dock, mina ögon går snart i kors.

Nu är det dags att gå och laga maaaaaat! Synd att man inte är lika kreativ på den fronten som man är när det kommer till handarbete..

Wrroooom!

Luddigt mobilfodral

Det bidde ett mobilfodral till, denna gång till en lite mindre modell. Min iPhone är ju rätt bred och lång (dock inte så tjock) så den krävde lite extra, men detta är ett "petit" fodral. Jättesött luddigt garn, courtesy of mother dearest :)

Mobilfodral





Pysslingen var snäll nog att titta på film medan jag sydde ihop det lilla miraklet (mohairgarn är baskat inte det lättaste att arbeta med med 3½ stickor) och nu är jag på span efter nya projekt att underhålla fingrarna med. Jag har ju ett urgulligt luddigt rosa garn som jag är vansinnigt sugen på att leka med. Måste bara hitta på något att göra med det...

Hm, nu kom jag på något.. Jag såg en bild igår på nätet på en nyckelgömma, undrar om man kan fixa ihop en sån till kvällen. Ska göra ett tappert försök!

To knitting and beyond!

Hjärta?

Försökte mig på ett amigurumihjärta, och resultatet var väl....tja, inte riktigt tillfredsställande. Antingen har jag missat nåt, eller så är det strul med mönstret, men sjutton också - jag räknade maskorna efter varenda varv! Såhär blev det i alla fall:

Hjärtbokmärke



Känns som om hjärtat liksom blev för kort, som att en hel omgång varv saknades. Men jag räknade varven efteråt och det var ju rätt... Hum hum vad skumt. Jaja, nästa gång kanske!

Garnskatten!

Min enorma låda med härligt garn... Visst får man mysrysningar? :D


Dockmössor och Blombokmärke

Ujujuj, igår kväll fick jag lite spel och roade mig med att organisera min nya garnkista. Den är numera knökfull av allsköns garn och broderiattiraljer - gud vet när jag ska få slut på detta :D Men kul är det! Jag har redan börjat riva i den!

Dockmössor, jämförda med ett Lypsyl. Är dom inte to die for? Nu vill jag helt plötsligt ha dockor igen..!



Och ett litet experiment, som tyvärr blev lite bulligt (för många maskor, amatör...!) men som faktiskt funkade rätt bra i alla fall. Just den här typen av pyssel funkar även som bulligt. Ska det vara en duk är det ju lite viktigare att ha pejl på bulligheten.

Blombokmärke, ca 7 cm i diameter spets till spets.



Det är så skönt att ligga i sängen och virka och sticka :) Avslappnande och nice.

Och kom ihåg: ser du nåt du gillar och vill köpa, så maila mig på [email protected] så kan vi säkert komma överens. Jag är inte omöjlig inte :)

Ha en trevlig dag nu!

Bokmärke Prinsesstårta

Hohooo, jag blev akut peppad hemma hos mamma och pappa idag när jag fick 4 kilo stick- och virkgarn, pärlgarn och stora pärlor! OCH nya virknålar, helt marvellous! Mamma var helt i extas när hon fick rensa ur sin garnlåda och bli av med en massa restgarner och gudvetallt, och jag var överlycklig över att få så mycket garn!! Jag var omedelbart tvungen att sätta igång och demonstrera amigurumi för mor min och det blev faktiskt riktigt bra denna gång - går bättre med virkgarn än stickgarn, duuuuh... Och det ser inte ut som en tutte den här gången :D



Passade även på att hijacka deras trådlösa nätverk och ladda hem X antal spel och pryttlar till iPhonen. Ah joy, bara att ge ungen luren och sen är det lugnt ett bra tag :)

Undrar vad man ska satsa på att fixa med ikväll? Tror jag ska göra en mössa till, mamma tyckte att min dockmössa blev helt adorable. Trist nog glömde jag ta kort på den, men får jag en till klar så fotar jag den istället :)

Fröken Grön, var är du?! Jag måste diskutera picoter, annars dör jag! :P

/Ängeln, over and out!

Barnsjal och...nånting...!

Två nya projekt slutförda! Känner mig så duktig..! Fast mycket cred går förstås till Fröken Grön i GBG som via Skype hållit mitt humör uppe och guidat mig genom trixandet med ett patetiskt försök till amigurumi... Men kul var det :D

Halsduk/sjal



GUD VET VAD FAN DET HÄR BLEV...



Nån som har några förslag på vad det där sista är? För jag vet fan inte...! Nåväl, nu är det dags att nanna kudde, äntligen. Natti värld :D

Amigurumi....tutte?

Åsså blev jag ännu mer produktiv och försökte mig på amigurumi för första gången i mitt liv! Det var fan svårare än jag trodde, men det beror helt och hållet säkert på att jag inte hade virkgarn utan använde stickgarn istället. Slutresultatet blev rätt kul i alla fall. NEJ det är inte en tutte! Det är en muterad prinsesstårta på rött tårtpapper SÅDESÅ!

Och så är det ett bokmärke. Ca 6 cm i diameter, "svansen" är ca 30 cm.



Och, and more good news. Min kära mor såg bild på mitt mobilfodral och beställde fem stycken att sälja på marknad. Score :D

Mobilfodral och blomhalsband!

För att hålla tristessen på avstånd så förkovrar jag mig i mina böcker och framför allt i mitt handarbete. Granted, jag är inte något stick/virk/broderigeni, men det är någonting som tar bort mig ifrån världen runtomkring i alla fall.

Bjussar snällt på några (djupt ofokuserade) bilder på mina senaste verk.

Här är mitt sproilans nya stickade mobilfodral till min iPhone:





Och här är ett urval av mina jättesöta blomhalsband. Går asfort att göra och man kan göra dem medan man tittar på nån serie på datorn (i mitt fall A-team eller Frasier).



Oj oj vad produktiv jag är. Nästa projekt blir ett nystan virkgarn, nålstorlek 3 som jag ska göra en liten börs av tänkte jag. Få se om jag hittar orken och lusten eller om det blir till att fortsätta sticka på den rosa barnhalsduken. I vilket fall så får jag terapiarbete i alla fall.

Over and out for now, people!

Hantverksblogg!

Tjohoo :)

Tänkte sparka igång en separat hantverksblogg så att man kanske kan få lite struktur i tillvaron! Här kommer jag i alla fall att visa upp mina alster och tipsa om bra sidor och mönster. Hoppas du får roligt på min blogg!

RSS 2.0